Sagan om Frigga

Frigga Advokatbyrå är ett relativt nytt namn i Borås juridiska stadsbild. Men vår historia går långt tillbaka och började med Rosengrens Advokatbyrå i Göteborg. Den grundades redan 1974, och 18 år senare öppnade vi ett kontor i Borås på Österlånggatan 16. I takt med att byrån etablerade sig i Borås och fick fler medarbetare och klienter väcktes också tankar på att öppna kontor i Varberg, för att på så sätt kunna erbjuda också Varbergsborna lokalt förankrad och kompetent rådgivning och hjälp i rättsliga ärenden. Varbergskontoret öppnade 2009. Samtidigt blev Boråskontoret mer och mer självständigt gentemot kontoret i Göteborg.

2017 beslutade vi oss för att fokusera helhjärtat på de lokala klienterna i Borås och Varberg. Då blev det också dags för ett namnbyte. Det nya namnet fanns närmare till hands än någon kunde tro – nämligen i huset som byrån flyttat till några år tidigare. Fastighetens namn Frigga 10 gav helt enkelt namnet. När det sedan visade sig att Frigga i den nordiska mytologin är Odens hustru, en av de visaste gudinnorna med stor vetskap om människors öden och förmågan att inget yppa frivilligt – ja, då var det givet vad byrån skulle heta: Frigga Advokatbyrå.

Fastigheten Frigga 10 har blivit ett signum för byrån – stabil, anrik och stilig men samtidigt välkomnande och med själ. Villan ligger strategiskt mittemot polishuset på Skolgatan 21 och byggdes 1905 som privatbostad åt textilmagnaten Mauritz Nilsson. Med sin typiska sekelskiftesstil har den tidigare också fungerat som restaurang, huvudkontor för Moderaterna och kontor för Västsvenska Handelskammaren. Frigga Advokatbyrå har ägt huset sedan 2011 och har sedan dess tagit tillvara på den tidstypiska atmosfären och förvaltat kulturarvet som fastigheten står för.

I dag arbetar sju jurister och en ekonom på Frigga Advokatbyrå. Byrån har i dag tre delägare. Ambitionen är att tillsammans fortsätta att erbjuda juridisk hjälp och rådgivning med stor kunskap om det lokala näringslivet.

Våra kontor

Skolgatan 21 503 33 Borås

Borås

Skolgatan 21
503 33 Borås
T: +46 (0)33 – 10 00 50